Яблучний зефір (на агарі) (ТОП)

ІНГРЕДІЄНТИ
- Яблуко - 400 г
- Желатин - 50 г
- Агар-агар - 50 г
- Кислота лимонна - 1 столова ложка
- Яєчний білок - 6 штук
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
-
1. Запекают 400 граммов яблок, протирают через сито. Промывают 50 граммов агар-агара или желатина, заливают холодной водой и оставляют на 3–4 часа для набухания. Затем разбухшую массу ставят на огонь, доводят до кипения. В закипевшую жидкость кладут полтора стакана сахара и варят до тех пор, пока капля сиропа, спущенного на блюдце, не будет растекаться. После этого в сироп кладут заранее приготовленное яблочное пюре и доводят до кипения.
-
2. У збиті до цього моменту білки (їх потрібно шість) виливають тонкою цівкою гарячий сироп, не перестаючи збивати всю масу. Вливають розведену в столовій ложці за смаком лимонну кислоту. Зефір практично готовий. Поки він теплий, розливають у формочки або в змочений водою лист. Остиглий, охолоджений, його можна розрізати як завгодно.
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)