Полуничний торт (без випічки) (на желатині)
ІНГРЕДІЄНТИ
- Топлене масло - 60 г
- Шоколадне печиво - 150 г
- Полуниця - 250 г
- Полуничний йогурт - 300 г
- М'який сир - 200 г
- Цукор - 100 г
- Вершки 33%-ві - 200 мл
- Молоко - 50 мл
- Желатин - 2 столові ложки
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
-
1. Всі продукти, крім вершків, заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
-
2. Дно і бортик рознімної форми діаметром 19 см викласти пергаментом. Печиво розім'яти в крихту (можна замість шоколадного взяти звичайне печиво і додати в крихту 1 столову ложку какао), перемішуючи, частинами додати вершкове олію, отриману масу добре утрамбувати на дно форми і прибрати в холодильник.
-
3. В гарячий (але не окропі) молоці ретельно розчинити желатин, охолодити суміш до кімнатної температури.
-
4. У мисці змішати міксером йогурт, сир і цукор, поки цукор не розчиниться, потім додати полуницю, порізану маленькими кубиками, помішуючи, влити тонкою цівкою желатин, добре перемішати і прибрати суміш в холодильник хвилин на 30, поки желе не почне злегка застигати.
-
5. Вершки збити в пишну піну, желе дістати з холодильника, перемішати до однорідного стану, додати вершки, обережно перемішати, готовий мус перелити у форму на корж з печива.
-
6. Торт прибрати в холодильник на всю ніч, до повного застигання.
-
7. Готовий торт прикрасити порізаної полуницею і тертим шоколадом
Інші статті
- Сирний чізкейк з полуницею (на желатині)Час приготування - 4 години 15 хвилин . Рецепт на 10 порційСирний чізкейк з полуницею (на желатині)