Сухофрукти та ягоди
Сухофрукти — це не просто ласощі, а справжнісінький препарат із природної аптечки; всі вони є натуральними вітамінними енергетиками. Висушені фрукти рекомендується вживати у разі захворювань серцево-судинної системи й анемії, вони мають протизапальні властивості, а також показані людям з ослабленим імунітетом. Чим ще корисні сухофрукти, так це чудові очисні ефекти в очищенні організму — вони чудово сприяють нормальному протіканню обмінних процесів.
Дуже корисні та компоти із сухофруктів, головне — готувати їх правильно. На жаль, господині нерідко допускають дві грубі помилки: додають цукор і занадто довго кип'ятять компот. Цукор краще замінити медом, а від кип'ятіння варто й зовсім відмовитися: просто залийте суміш сушених фруктів окропом, щільно закрийте кришкою і дайте настоятися.
Сухофрукти можна додавати в салати або десерти для надання їм оригінального смаку та навіть фарширувати, а солодкички можуть замінити цукримісні джеми та варення на суміш сухофруктів, пропущену через м'ясорубку.