Ванільна панна-котта з манго в сиропі (на агарі)
ІНГРЕДІЄНТИ
- Молоко - 900 мл
- Вершки 35%-ві - 3 склянки
- Цукор - 1,5 склянки
- Ванільний стручок - 1,5 штуки
- Манго - 6 штук
- Агар-агар - 3 столові ложки
- Свіжовичавлений лимонний сік - 9 столових ложок
- Свіжовичавлений сік лайма - 6 столових ложок
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
-
1. Насіння ванілі выскрести гострим ножем і разом зі стручком відправити в невеликий сотейник. Додати молоко, вершки і три столові ложки цукру.
-
2. Коли закипить, зменшити вогонь і вмішати в молоко з вершками агар-агар — до повного розчинення, вистачить п'яти хвилин. Стручок ванілі вийняти, панна-котту трохи остудити, розлити по порційним чашках і відправити в холодильник мінімум на дві години.
-
3. Очистити манго, нарізати невеликими шматочками. Нагріти півсклянки води з соком лимона і лайма, додати цукор, що залишився і помішувати, поки він не розчиниться.
-
4. Залити сиропом шматочки манго; коли вони стануть м'якими, а панна-котта застигне, десерт можна подавати.
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)