Гліцерин ТМ BASF (Німеччина) Вага:12.5кг. Об'єм 10л.
Гліцерин - безбарвна, в'язка, дуже гігроскопічна рідина, що змішується з водою в будь-яких пропорціях. Солодкий на смак, від чого і отримав свою назву (ін грец. глікос - солодкий). У з'єднанні з пропіленгліколем стає менш текучим при зниженні температури до близькою до нуля градусів Цельсія.
Хімічні властивості гліцерину типові для багатоатомних спиртів. Взаємодія гліцерину з галогеноводородами або галогенідами фосфору веде до утворення моно - і дигалогенгидринов.
Гліцерин этерифицируется карбоновими і мінеральними кислотами з утворенням відповідних складних ефірів. Так, з азотною кислотою гліцерин утворює тринитрат - нітрогліцерин (отриманий в 1847р. Асканьо Собреро), що використовується в даний час у виробництві бездимних порохів.
Технічний гліцерин використовується для заповнення виброустойчивых манометрів типу ДМ8008ВУ, заповнення торцевих ущільнень мішалок та ін.
Також гліцерин використовується при виробництві динаміту.
Гліцерин, що входить до складу ароматизованих нікотинових та безнікотиновий рідин для електронних сигарет.
Гліцерин дуже схожий за властивостями на пропіленгліколь. Він так само прозорий і не має запаху, з таким же злегка солодким присмаком. Гліцерин (Glycerol) стає рідким при температурі вище 18 °С, а це звичайна кімнатна температура, завдяки чому речовина завжди знаходиться в рідкому стані. Гліцерин та за властивостями дуже схожий на пропіленгліколь, а тому застосовується в тих же сферах і для тих же цілей.
Ми звикли вважати гліцерин речовиною, добавляющимся в косметичні засоби: мило, крем, шампунь і т. д. Але його можна знайти в складі вибухових речовин, паперу, шкіри, антифризів... Якщо ми продовжимо перерахування, то список застосування буде не так страшний. Гліцерин з успіхом використовується в харчовій промисловості і входить до складу алкогольної продукції, кондитерських виробів, медичних препаратів і т. д. Навіть улюблені всіма шоколадні батончики нерідко включають в себе частку гліцерину.
Глицерин безопасен для человека. Но принято разделять глицерин технический, производимый из нефтепродуктов, и глицериновощной (пищевой), который выделяется из природных масел и используется в качестве парообразующей жидкости в электронных сигаретах. Есть у глицерина и один минус. Считается, что он забивает атомайзер быстрее, чем пропиленгликоль. Зато никаких аллергических реакций при его применении не выявлено.
Основні | |
---|---|
Виробник | BASF |
Країна виробник | Німеччина |
- Ціна: 1 800 грн