Торт «Птичье молоко» в молочном шоколаде (на агаре)
ИНГРЕДИЕНТЫ
- Яйцо куриное - 3 штуки
- Сахар - 250 г
- Пшеничная мука - 48 г
- Ванильный стручок - 1 штука
- Кислота лимонная - 1 г
- Агар-агар - 4 г
- Сливочное масло - 210 г
- Сгущенное молоко - 120 г
- Молочный шоколад - 100 г
- Зеленый жасминовый чай - 3 г
ИНСТРУКЦИЯ ПРИГОТОВЛЕНИЯ
-
1. Заварите чай 300 мл кипящей воды; отделите желтки от белков, оставив 2 белка в отдельной емкости (третий белок не понадобится); разрежьте стручок ванили вдоль, извлеките семена.
-
2. Міксером збийте жовтки з цукром з маленького пакета і зернами ванілі в міцну білу піну, додайте борошно, акуратно перемішайте до однорідної маси; змастіть форму невеликим шматочком масла, влийте тісто і запікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.
-
3. Відлийте 200 мл заварившегося чаю в каструльку, додайте агар-агар, розмішайте і залишіть на 30 хвилин; міксером збийте вершкове масло і згущене молоко в крем.
-
4. Доведите замоченный агар до кипения, до получения киселеобразной жидкости, всыпьте сахар из большого пакета, варите на среднем огне, помешивая, до закипания, увеличьте огонь и варите еще две-три минуты (температура сиропа 110 градусов).
-
5. Миксером взбейте белки в крепкую пену, добавьте лимонную кислоту и взбивайте до состояния белых гладких пиков; поэтапно вливайте сироп, не выключая миксер, взбивайте до густой белой гладкой пены; смешайте с кремом с помощь лопатки до однородной массы.
-
6. Вийміть корж з форми; застеліть форму, харчовою плівкою; вкладіть корж, зверху викладіть суфле рівним шаром і відправте в холодильник на 15 хвилин; розтопіть шоколад на водяній бані; залийте торт і залиште застигати в холодильнику на 30 хвилин.
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)