Сирний торт з чорносливом (на агарі)
ІНГРЕДІЄНТИ
- Яйце куряче - 3 штуки
- Пшеничне борошно - 1,5 склянки
- Цукор - 4,5 столові ложки
- Пекарський порошок - 1 чайна ложка
- Сіль - за смаком
- Вершкове масло - 100 г
- Сметана - 50 г
- Чорнослив - 450 г
- Волоські горіхи - 1 стакан
- Знежирене молоко - 7,5 столові ложки
- Знежирений сир - 1 кг
- Кокосова стружка - 10 столових ложок
- Агар-агар - 3 столові ложки
- Сироп агави - 3 столові ложки
- Лимон - 1,5 штуки
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
-
1. Змішати борошно з сіллю і пекарським порошком. Відокремити жовтки від білків. Збити міксером масло, жовтки, сметану і цукор. Додати, продовжуючи збивати, борошняну суміш: має вийти м'яке пісочне тісто. Якщо воно сухе і кришиться — додати ще сметани.
-
2. Тісто розділити на три частини, розкачати і розмістити листи у форми для запікання. На кожен пласт викласти чорнослив і волоські горіхи. Білки збити в міцну піну і рясно змастити коржі — особливо той, який буде верхнім. Білки зроблять торт красивим, а крім того, скриплять горіхи і чорнослив.
-
3. Випікати коржі в духовці, розігрітій до 180 градусів, сім-вісім хвилин. Верхній корж потрібно випікати на верхній полиці духовки.
-
4. Для крему змішати агар-агар з молоком, довести до кипіння і варити на слабкому вогні, помішуючи, дві хвилини.
-
5. Сир змішати з кокосовою стружкою, додати сироп агави і лимонну цедру.
-
6. З'єднати агар-агаровую суміш з сирною, перемішати. Промазати сирним кремом коржі, з'єднати їх в торт і поставити його на дві години в холодильник.
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)