Домашний торт «Птичье молоко» (на желатине)
ИНГРЕДИЕНТЫ
- Яйцо куриное - 14 штук
- Желатин - 40 г
- Пшеничная мука - 1 стакан
- Ванилин - 5 г
- Молоко - 300 мл
- Сахар - 3,5 стакана
- Сливочное масло - 350 г
- Какао-порошок - 3 столовые ложки
ИНСТРУКЦИЯ ПРИГОТОВЛЕНИЯ
-
1. Для теста яйца (4 штуки) взбить с 1 стаканом сахара, добавить 1 стакан муки, перемешать. Выпекать при 160 градусах 30 минут.
-
2. Для крема желатин развести в 150 граммах теплой воды и настаивать 30 минут.
-
3. Взять 10 яиц. Желтки отделить от белков.
-
4. Белки охладить.
-
5. Желтки растереть с 1 стаканом сахара, добавить 250 мл молока, перемешать, затем добавить 1 столовую ложку муки и вновь перемешать.
-
6. На водяной бане довести до кипения смесь с желтками.
-
7. Массу остудить и добавить в нее 300 грамм размягченного сливочного масла и ванилин.
-
8. Взбить крем венчиком.
-
9. Желатин подогреть, процедить, слегка охладить.
-
10. Белки взбить . 1 стакан сахара и полстакана воды довести на огне до кипения , уваривать сироп на медленном огне 5-7 минут.
-
11. У збиті білки швидко влити гарячий сироп і продовжувати збивати білки до стійкої піни в кінці ввести желатин і ретельно перемішати.
-
12. З'єднати крем з жовтків з білковою масою.
-
13. Випечений бісквіт розділити на дві рівні частини.
-
14. На одну частину бісквіта нанести крем, накрити другою частиною бісквіта.
-
15. Верх і боки торта покрити шоколадною глазур'ю і обсипати рубаними горіхами.
-
16. Для глазурі з'єднати 3 столові ложки какао, 3 столові ложки цукру, 3 столові ложки молока, 50 грам масла довести до кипіння і охолодити.
-
17. Готовий торт поставити в холодильник на 12 годин
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)