Торт «Три шоколаду з вершками (на желатині)
ІНГРЕДІЄНТИ
- Молочний шоколад - 200 г
- Гіркий шоколад - 200 г
- Білий шоколад - 200 г
- Желатин в пластинах - 1 штука
- Яєчний жовток - 6 штук
- Вершкове масло - 60 г
- Вершки 34%-ві - 450 г
- Бісквітна основа для торта - 150 г
- Волоські горіхи - 20 г
- Кедрові горіхи - 20 г
- Какао-порошок - 20 г
- Лікер «Амаретто» - 50 мл
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
-
1. Бісквіт натираємо на крупній тертці, додаємо подрібнені горіхи, амаретто, какао, перемішуємо. Форму змащуємо маслом і викладаємо пергамент. Бісквіт укладаємо в форму рівномірним шаром.
-
2. Готуємо шари шоколаду. На шар шоколаду беремо 200 грам шоколаду, 2 жовтки, 20 грам вершкового масла, 150 мл збитих вершків,1/3 пластини желатину. На водяній бані розтоплюємо шоколад, жовтки, вершкове масло, вводимо замочений желатин, перемішуємо. Злегка остуджуємо і вводимо збиті вершки. Вливаємо на бісквіт спершу молочний шар, далі — білий, далі — гіркий. Кожен шар ставимо в холодильник (морозилку на 20 хвилин.
-
3. Торт заморожуємо злегка і нарізаємо на порції.
-
4. Прикрашаємо на свій розсуд і бажанням. В даному випадку я прикрасив ягодами, збитими вершками, твилем і шоколадом.
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)