Пончики з полунично-ванільної начинки (на пектині)
ІНГРЕДІЄНТИ
- Молоко - 100 мл
- Вершкове масло - 80 г
- Ванільний стручок - 1 штука
- Пшеничне борошно - 50 г
- Яйце куряче - 1 штука
- Полуниця - 200 г
- Пектин - 30 г
- Желатин в пластинах - 1 штука
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
-
1. Напередодні почистити полуницю і нарізати її дрібними кубиками. 10 хвилин поварити її з 30 г цукру в каструлі на слабкому вогні, додати фруктовий пектин і варити ще 10-15 хвилин. По закінченні варіння додати заздалегідь замочений у холодній воді і віджатий желатин. Поставити на ніч у холодильник, щоб суміш добре остудилася.
-
2. На наступний день у каструлі довести до слабкого кипіння молоко з вершковим маслом і выскобленными з стручка ванілі зернами. Дати покипіти 10 секунд, зняти каструлю з вогню і, енергійно помішуючи, всипати борошно. Ввести злегка збите яйце. У кожну з напівкруглих формочок покласти трохи тіста. Натиснути великим пальцем, щоб тісто покрило стінки формочок.
-
3. Розкласти полуничну начинку в поглиблення кожної формочки з тістом. Закрити начинку тістом, що залишилося для пончиків і заморозити.
-
4. Підігріти олію до 180 °С. Щоб переконатися, що масло досить гаряче, покласти в нього 1 пончик: він повинен негайно почати обсмажуватися. Вийняти пончики з формочок і прямо замороженими смажити в олії, поки вони не підрум'яняться. Дістати, дати стекти маслу, обваляти в великому цукровому піску і негайно подавати на стіл.
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)