Панна-котта з томатів (на агарі)
ІНГРЕДІЄНТИ
- Помідори - 3 штуки
- Вершки - 400 г
- Тростинний цукор - 30 г
- Шніт-цибулю - ½ пучка
- Куркума - 1 чайна ложка
- Оливкова олія - 1 столова ложка
- Бальзамічний оцет - ½ чайної ложки
- Агар-агар - 50 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
-
1. Духовку предварительно разогреть до 180 градусов. Крупные помидоры ошпарить кипятком и очистить от кожицы. Огнеупорную форму выстелить пергаментом и положить в нее 2 помидора, разрезанные пополам, посыпать сахаром, поперчить и слегка посолить. Запекать 30 минут.
-
2. Лук вымыть, обсушить и мелко нарезать. Оставшийся помидор нарезать кубиками и перемешать с луком. Добавить куркуму, сбрызнуть маслом, уксусом, посолить и поперчит по вкусу. Все это аккуратно перемешать. Получившуюся смесь выложить в формы (желательно прозрачные) на 1/3, в которых будет подаваться панна-котта.
-
3. У невеликому посуді запечені помідори розім'яти з вершками і на повільному вогні довести до кипіння. Додати агар-агар і варити близько 2 хвилин. Приправити сіллю і перцем за смаком і розлити по формах. Форми накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник.
-
4. Подавати страву сильно охолодженим.
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)