Чізкейк з сиру на агар-агарі
ІНГРЕДІЄНТИ
- Пісочне печиво - 550 г
- Вершкове масло - 250 г
- Сир - 2,5 склянки
- Сметана 15%-ная - 2 склянки
- Молоко - 1,5 склянки
- Коричневий цукор - 1 склянка
- Агар-агар - 3 столові ложки
- Фрукти - за смаком
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
-
1. Печиво дрібно кришимо руками, товкачем або в блендері. Зручніше робити це в блендері, і крихта виходить більш дрібним. Також можна подрібнювати печиво з допомогою качалки: кладете печиво в пакет, зав'язуєте і гарненько прокатываете качалкою.
-
2. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно размягчилось при кімнатній температурі.
Змішуємо масло з раскрошенным печивом. Знову ж, це можна робити руками, а можна в блендері.
Повинна вийти липка однорідна суміш. -
3. Форму застеляємо для чізкейку харчовою плівкою. Краї плівки повинні звисати назовні. Харчова плівка потрібна для того, щоб потім легко вийняти готовий чізкейк з форми. Якщо у вас роз'ємна форма для пирога, то її можна не застеляти харчовою плівкою, а покласти на дно папір для випічки.
-
4. Викладаємо у форму «тісто» з олії і печива, розподіляємо рівномірно по дну і стінкам, розрівнюємо. Основа для чізкейку готова. Ставимо її в морозилку і приступаємо до приготування начинки. Основа якраз встигне застигнути.
-
5. В цей час розминаємо сир зі сметаною так, щоб вийшла однорідна маса. Збити сметану з сиром в блендері. Як тільки солодка молочна суміш закипить, знімаємо її з вогню і виливаємо до сирно-сметанної суміші. Відразу ж перемішуємо все це справа. Відразу ж, тому що агар швидко застигає!
-
6. І негайно дістаємо з морозилки форму з основою, викладаємо в неї начинку. Розрівнюємо.
-
7. Ставимо чізкейк без випічки в холодильник на пару годин, щоб він схопився і охолодився як слід. А краще на ніч. Готовий чізкейк з сиром акуратно витягаємо з форми, потягнувши за краї харчової плівки.
Прикрашаємо чізкейк по своєму смаку ягодами, фруктами або шоколадом. Перед подачею на стіл можна полити чізкейк варенням.
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)