Вершкове ескімо шоколадно-горіхову (на агарі)

ІНГРЕДІЄНТИ
- Молоко 3,2%-ве - 1,3 л
- Вершки 20%-ві - 1,5 л
- Цукор - 2,5 склянки
- Агар-агар - 1 чайна ложка
- Вода - 1,5 склянки
- Какао-порошок - 6,5 столові ложки
- Праліне - 150 г
- Горіхи - 10 столових ложок
- Вершкове масло - 650 г
- Шоколад - 2 склянки
ІНСТРУКЦІЯ ПРИГОТУВАННЯ
1. Приготуйте морозиво. Для цього змішайте цукор і какао-порошок, потроху влийте молоко. Додайте вершки, попередньо розчинивши в них праліне. Підігрійте суміш до температури 60 °С при постійному помішуванні.
2. Агар залейте водой в небольшой кастрюльке, и, помешивая, подогрейте до кипения. Кипятите минуту до полного растворения крупинок. Влейте немного горячей сливочной смеси в агар, размешайте и перелейте обратно.
3. Хорошо перемешайте и остудите, постоянно перемешивая. После полного остывания уберите в холодильник на 4 часа.
4. Орехи поджарьте, очистите и некрупно порубите. Смесь для мороженого процедите, перелейте в мороженицу и замораживайте 40 минут. В конце добавьте рубленые орехи.
5. Розкладіть готове м'яке морозиво по формочках для ескімо, вставте палички і відправте на загартування.
6. Приготуйте шоколадну глазур. Розтопіть масло, додайте шоколад і розмішайте до отримання гладкої й блискучої маси. Перелийте глазур у вузьку посуд, щоб зручніше було глазурувати. Формочки з морозивом занурте в теплу воду і дістаньте ескімо. Опускайте морозиво в глазур, якщо морозиво холодне – вона швидко замерзне і стане матовою.
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)