Агар агар, пектин.
Користь і застосування харчових загусників
Желе, мармелад, суфле, холодець... Всі ці ласощі включають в свій склад один з трьох загусників: пектин, агар-агар або желатин. Будь-кондитер, а також кухар, який любить експериментувати з різними соусами, щоб отримати потрібну консистенцію свого шедевра вдається до цих продуктів. У чому ж відмінність цих трьох загусників, який з них просто необхідний на вашій кухні?
Желатин, пектин або агар-агар?
Всі три продукти володіють однією загальною властивістю - надавати потрібну консистенцію страви за допомогою загустіння. З чого ж складається кожен загусник?
Желатин виготовляється з переробки кісток і шкіри тварин. Може випускатися у формі порошку або пластинок.
Агар-агар, речовина виключно природного походження, виготовляється із спеціальних видів червоних водоростей. Агар-агар не має смаку, запаху і кольору, при розчиненні в гарячій воді, утворює однорідну гелієву консистенцію. При регулюванні кількості продукту, можна отримати консистенцію різної щільності.
Пектин також є продуктом рослинного походження. Речовину отримують із різних фруктів: насіння яблук, смородини, айви, цедри цитрусових фруктів і т. д. Пектин незамінний при виготовленні пастили, варення, джемів, желе, застосовується для виробництва дитячого харчування і багатьох інших страв.
Користь від агар-агару та пектину
Обидва рослинних компонента не тільки є відмінними загусниками, але і приносять безперечну користь для здоров'я людини. Так, наприклад, агар-агар, володіє наступними властивостями:
покращує роботу щитовидної залози, так як містить в собі велику кількість йоду;
стимулює перистальтику кишечника, має легкий проносний ефект;
виводить з організму токсини і канцерогени завдяки наявності грубих волокон;
нормалізує роботу печінки.
Також агар-агар багатий на різноманітні корисні мікроелементи і вітаміни, серед них:
· кальцій;
· залізо;
· вітаміни А і Е;
· цинк;
· мідь.
Пектин не менш корисна речовина, він покращує роботу шлунково-кишкового тракту, виводить з організму важкі метали, ізотопи, шлаки і канцерогени. Використовується для лікування цукрового діабету, ожиріння, атеросклерозу, сприяє нормалізації обмінних процесів і багато іншого.
Обидва продукту успішно застосовуються не тільки в кондитерській сфері, але і в сучасній косметології.
У нашому інтернет-магазині Харчовик ви можете замовити агар-агар і пектин високої якості. Вся продукція, представлена в онлайн каталозі, має необхідні сертифікати якості, абсолютно безпечна і корисна для здоров'я. Ціни на пектин, агар-агар та інші важливі продукти для кондитерського виробництва вас приємно здивують. Купити пектин і агар-агар ви можете всього в кілька кліків, і ми доставимо ваше замовлення в потрібний регіон країни.
Інтернет-магазин Харчовик - це смачно, корисно і доступно!
Інші статті
- Полуничний торт (без випічки) (на желатині)Час приготування: 1 годину 40 хвилин . Рецепт на 6 порційПолуничний торт (без випічки) (на желатині)