Сорбінова кислота Е-200 (Китай).Вага:1кг.
350 ₴/упаковка
- Готово до відправки
- Код: 54881650
- +380 (73) 158-80-77Менеджер
- +380 (99) 158-80-77Менеджер
Харчовий консервант Е-200 Сорбінова кислота — це хімічна речовина у формі невеликих за розміром прозорих кристалів, які досить важко розчиняються у воді. Харчовий консервант Е-200 (сорбінова кислота) належить до речовин природного походження. Свою назву кислота й однойменний консервант отримали завдяки слову Sorbus, що в перекладі з латинської мови означає "рябіна".
Властивості
Сорбінова кислота являє собою білі,що слабо пахнуть, кислуваті на смак моноклинні кристали, з температурою плавлення 132-135 °C. За кімнатної температури розчинність (на 100 г розчинника) сорбінової кислоти становить: у воді — 0,16 г, у 10%-м розчині кухонної солі — 0,07 г, у безводному етанолі та в оцтовій кислоті — приблизно 13 г, у оліях — 0,5-1 г. Область застосування та рекомендації.
М'ясні та ковбасні вироби
Додавання під час фаршеприготування сорбінової кислоти або сорбата калію до маси фаршу 0,05 — 0,1% для варених ковбасних виробів і 0,2-0,4% для твердих ковбас.
Сирі курячі тушки обприскують гарячим (70 °C) 7,5% розчином сорбінової кислоти або сорбата калію —за для збільшення терміну зберігання до 3-4 тижнів.
Рибні вироби
Для солоної риби — 2-4% сорбінової кислоти до маси солі. Консервована риба: до маси риби — 0,05-8% сорбінової кислоти.
Овочеві продукти
Під час маринування — 0,1-0,15% сорбінової кислоти або сорбата калію до маси продукту (закладку проводять спільно з оцтовою кислотою). Додавання цих консервантів у гарячий розсол дає змогу овочам залишатися хрусткими, а розсолу — прозорим. Томатна паста — 0,06% сорбінової кислоти або 0,05-0,15% сорбата калію додають наприкінці варіння.
Фруктові продукти
Свіжопротерті з цукром ягоди, плодово-ягідне пюре — додають 0,05-0,06% сорбінової кислоти або сорбату калію. • Варення, джеми, повидло, мармелад — 0,05-0,12% сорбінової кислоти або 0,07-0,2% сорбата калію. Додавання проводять на останніх етапах варіння (можливе попереднє розчинення консервантів у невеликій кількості гарячого сиропу). Компоти — додавання 0,06% сорбінової кислоти дає змогу знизити температуру пастеризації до 70 °C і час її проведення на 20 хв.
Кондитерські вироби
Випічка — 0,1 — 0,15% сорбінової кислоти або 0,13 — 0,2% сорбата калію до маси тіста під час замішування. Олійний крем — 0,2% до маси крему сорбінової кислоти або сорбата калію збільшує термін зберігання за t — 8 °C з 36 до 120 годин.
Маргарин
Сорбінова кислота та сорбат калію оберігають маргарин від утворення цвілі та плям (бактерії прогоркання), від бактеріального розщеплення жирів і омилення. Додають 0,03 — 0,06% сорбінової кислоти в жирову фазу та 0,03% сорбата калію у водну фазу або тільки у водну фазу 0,06-0,12% сорбата калію.
Майонез, кетчуп, соуси.
До маси продукту 0,08 — 0,15% сорбінової кислоти або 0,1 — 0,2% сорбата калію. Томатна паста — 0,06% сорбінової кислоти або 0,05-0,15% сорбата калію додають наприкінці варіння.
Хлібобулочні вироби
Використання сорбинової кислоти в борошняних виробах не створює проблем під час застосування замість дріжджів пекарського порошку. У цьому разі додається 0,1-0,2% сорбінової кислоти до маси борошна.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Користувальницькі характеристики | |
консервант, харчова добавка Е-200 | Кислота сорбінова |
харчова добавка Е-200 | Сорбінова кислота |
консервант | Сорбінова кислота |
- Ціна: 350 ₴/упаковка
- Спосіб упаковки: Оригінальне паковання ящик 25 кг. Фасовка от 1кг.