Продавець Продукти здорового харчування від компанії "Pischevik". розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
3610 відгуків
promo_banner
+380 (97) 358-80-77
+380 (73) 158-80-77
+380 (99) 158-80-77
Продукти здорового харчування від компанії "Харчовик"

Тростинний цукор (пісок). Індонезія. Вага: 500 грам

Тростинний цукор (пісок). Індонезія. Вага: 500 грам
  • Тростинний цукор (пісок). Індонезія. Вага: 500 грам, фото 2

85 

Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн

  • Готово до відправки
  • Код: 002701
+380 (97) 358-80-77
Менеджер
  • +380 (73) 158-80-77
    Менеджер
  • +380 (99) 158-80-77
    Менеджер
Тростинний цукор (пісок). Індонезія. Вага: 500 грам
Тростинний цукор (пісок). Індонезія. Вага: 500 грам
85 
Готово до відправки
+380 (97) 358-80-77
Менеджер
  • +380 (73) 158-80-77
    Менеджер
  • +380 (99) 158-80-77
    Менеджер
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Тростинний цукор. Що це?

Тростинний цукор — це солодкі кристали, вироблені з соку очерету. Назва походить від слова «саркура» (санскрит) — «медоносний». Виготовлення продукту значно старше бурякового. 5 тисяч років тому цукор з тростини почали виробляти в Індії. Пізніше естафету прийняли на Сицилії, в Іспанії, Південній Америці. У дикій формі очерет зустрічається в Африці, Китаї, Малайзії, Новій Гвінеї. Тривалий час він продавався в аптеках як ліки.

Основна сировина для виробництва солодкого продукту — буряк і цукрову тростину (цукрові). Світове виробництво цукру: тростинний — 60%, буряковий — 40%.

Існує два види тростинного цукру:

  1. Білий рафінований. При виробництві здійснюється кілька етапів рафінації. Сировина фільтрується, випаровується і висушується.
  2. Коричневий тростинний нерафінований. Проходить дбайливу очищення, має різну насиченість бурого відтінку. Фахівці назвали продукт самим популярним і корисним видом тростинного цукру.

А також дві форми випуску продукту:

  1. Кусковий
  2. Цукор розсипчастий (пісок)

З чого роблять коричневий цукор?

Щоб отримати цей тростинний цукор, виробники здійснюють ряд дій. Для виготовлення використовують внутрішню частину стебла для добування соку.

  1. Щоб отримати цукор, підпалюють полі. Контрольований підпал обпалить листя, залишивши тільки стебла, повні соку.
  2. Зібрані стебла рослини везуть до млина.
  3. Сировина надходить на конвеєр. Його миють, перетворюють у порошок, видаляють бруд та органічні домішки.
  4. З порошку випарюють сік і перетворюють в сироп.
  5. Гарячий розчин заливають у вакуумну камеру. Коли викачають повітря, що подається тиск, викликає хімічну реакцію. В результаті утворюються дві речовини: меляса і кристалічний цукор. Меляса обволікає оболонкою кожен кристал і надає йому коричневий колір. Характерний смак меляси відчувається в готовому коричневому цукрі, схожому на імбирні пряники.
  6. Під тиском в спеціальних паках протягом 10-ти годин з молекул сахарози ростуть кристали.
  7. Наступний етап — відділення меляси від сахарози. Кристали з чистотою 90% називають нерафінованою коричневим цукром.

Користь тростинного цукру

Калорійність тростинного цукру: 1 чайна ложка (4-5 грам цукру) — 16 ккал

  • Вітаміни групи в у складі тростинного цукру підтримують нервову систему, калій — бере участь у регулюванні водного обміну, цинк - основний елемент для активності сперматозоїдів у чоловіків.
  • Містить в складі в 170 разів більше калію, ніж рафінований білий цукор, а кальцію — у 85 разів.
  • Допомагає в лікуванні печінки і селезінки.
  • Не викликає ожиріння та атеросклероз.
  • Покращує кровообіг і імунітет.
  • Знімає біль в горлі і кашель.

Застосування коричневого тростинного цукру

  • Підсолоджувач кави, чаю. Смак напою зберігається, з'являється тонкий аромат.
  • Використовують для приготування маринадів до риби і для запікання м'яса.
  • Застосовується в приготуванні солодкої випічки, каш, молочних супів
  • Присипка для пирогів, тістечок, фруктів
  • Використовується як ласощі замість цукерок
  • Є замінник будь-якого підсолоджувача
  • Великі кристали коричневого продукту застосовуються в рецептах, що вимагають нагрівання великої кількості рідини (варення, соуси, напої)

Цукор будь-якого виду потрібно їсти в міру. Допустима норма на добу — 5 чайних ложок. В показник входить не тільки чай, але тістечка, цукерки, печиво, фрукти. Наприклад, два яблука містять одну чайну ложку цукру.

Цікаві факти:

  • Рафінад у вигляді кубиків винайшов власник цукрового заводу в Чехії (1843 рік). На місці підприємства встановлено пам'ятник у вигляді білосніжного куба.
  • Музей цукру створений в Німеччині (Берлін). Постійні експозиції знайомлять з історією очерету, виробництвом коричневого продукту. Окремий зал розміщує малюнки однієї тематики — «Що буде з світом без цукру».

Основні
Країна виробникІндонезія
Тип цукруТростинний коричневий
Вага500 г
Ціна за 1 кг125
Користувальницькі характеристики
УпаковкаДой-пак
  • Ціна: 85 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner