Морська капуста Ламінарія сублімована (Китай) Вага: 250 г
300 ₴/упаковка
285 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- Готово до відправки
- Код: 5119250
- +380 (73) 158-80-77Менеджер
- +380 (99) 158-80-77Менеджер
Ламінарія
Одна з основних цінностей японської ламінарії — високий вміст органічного йоду (0,06 — 0,09%), який легко засвоюється організмом і не викликає алергічних реакцій.
Сублімована ламінарія містить білки, які прирівнюються до білку білого м'яса, вуглеводи і харчові кислоти (альгінова, яблучна, молочна). Також містить багатющий набір мікроелементів (йод, калій, фосфор, кальцій, цинк, залізо, магній, мідь та інші) та вітаміни (A, B1, B2, B6, B12, D, C, PP), біологічна активність яких набагато вища, ніж у наземних рослинах.
У чому різниця між сушеною морською капустою та сублімованою?
Сублімування — це процес, який містить два етапи: заморожування й сушіння. Свіжозібрану морську капусту промивають, далі за допомогою виморожування позбавляють рідини. Отже, вся волога перетворюється на пару, яка відразу ж випаровується. Після чого, капусту поміщають у вакуумні пакети та транспортують.
А ось ламінарія звичайна сушиться іншим, простішим способом: її збирають, викладають на плити, на які потрапляють прямі сонячні промені.
склад ламінарії
- залізо — підвищує рівень гемоглобіну;
- марганець — необхідний для росту клітин і загоєння ран;
- кальцій — важливий для підтримки міцності кісток і оптимальної м'язової функції;
- магній — забезпечує енергетичний, вуглеводний і жировий обмін в організмі;
- мідь — збільшує активність інсуліну, підвищує імунітет
- цинк — допомагає боротися з окисним стресом;
- рибофлавін — корисний у разі серцево-судинних захворювань;
- ніацин — допомагає організму перетворювати їжу на енергію;
- тіамін — бере участь у клітинному обміні речовин;
- вітаміни A — сприяє нормальному обміну речовин;
- вітамін С — допомагає в боротьбі з хронічними захворюваннями;
- вітамін В — необхідний для клітинного метаболізму та забезпечення енергією
Застосування та профілактика
- насичує організм йодом;
- Виліковує щитоподібну залозу;
- зміцнює серце та судини;
- знижує ризик ракових захворювань;
- підвищує імунітет.
Інтелект: йод покращує роботу мозку.
Струнка фігура:
- дієтичний засіб — дає відчуття ситості;
- очищає організм від шлаків;
- людина худне, але водночас отримує всі білки, вітаміни та мікроелементи.
Красива шкіра:
- виліковує від екзем та інших шкірних захворювань;
- робить шкіру гладкою й шовковистою.
Користь вагітним і дітям: йод стимулює розвиток організму, що росте.
Смачно та просто:
- можна готувати прості салати, вінегрети, котлети, супи тощо;
- на смак схожий на гриби, кальмари, креветки;
- абсолютно відрізняється на смак від капусти в металевих банках.
Приготування
Японська морська капуста замочується на 2-8 годин у холодній воді (на 1 частину водоростей беруть 18 частин води). Водночас маса ламінарії збільшується приблизно у 13-15 разів.
Рецепти
- Салат із морською капустою, яйцем і сметаною. Беруть 100 г ламінарії, 2-3 відварних рубаних яйця, додають подрібнений часник, сметани 0,5 склянки, сіль до смаку. Можна додати дрібнонарізаної цибулі, вимоченої в оцті.
- Тушена морська капуста з цибулею і морквою. Обсмажують моркву (2 шт.) з цибулею (1-2 головки) на олії, потім додають 100 г ламінарії, солять на смак і тушкують під кришкою 15 хвилин. Можна додати за 5 хвилин до готовності 1 столову ложку корейського соусу або томата, або бульйон до смаку.
- Морська капуста з огірком. Свіжий огірок і сиру моркву труть на тертці, додають 100 г ламінарії. Сіль, цукор, оцет (або соєвий соус), часник — на смак, олія,кунжут.
Перші страви. За 10-15 хвилин до закінчення варіння супів,борщів додають 100-200 г напівфабрикату ламінарії._
Основні атрибути | |
---|---|
Вага | 0.25 кг |
Країна виробник | Китай |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Дой-пак |
- Ціна: 285 ₴/упаковка