Какао масло натуральне (Нідерланди) ТМ Gerkens Cacao вага:500грамм.

210 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- Немає в наявності
- Код: 529202524
- +380 (73) 158-80-77Менеджер
- +380 (99) 158-80-77Менеджер
Какао масло натуральне ТМ "Gercens Cacao".
Виробник: Нідерланди. Країна походження: Кот-Д'івуар.
Енергетична цінність: 899 ккал. 3775 кДж.
Харчова цінність: Білки-0г. Жири-99.9 р. Вуглеводи-0г.
Зберігати в сухому прохолодному місці, при температурі 18-22 °С і відносній вологості не більше 50%
Какао масло - також зване теобромальным маслом, являє собою світло-жовтий продукт, який володіє вираженим ароматом какао, какао масло це їстівний рослинний продукт, отриманий з какао-бобів. Він використовується для виробництва шоколаду, випічки, а також кремів і фармацевтичних препаратів. Какао масло також відмінно підходить для зволоження сухої, чутливої шкіри.
Масло какао — продукт, який широко використовується в харчовій і медичній промисловості. У чистому вигляді натуральне масло какао являє собою жир, одержуваний при віджиманні плодів дерева какао. Боби какао, з яких роблять шоколад і однойменний напій, до маслу ніякого відношення не мають — після збору плодів м'якоть і зерна відділяються і йдуть на різні виробництва.
Калорійність масла какао така ж, як і інших рослинних олій — 899 ккал на 100 грамів масла. А ось зміст різних компонентів і, відповідно, корисні властивості какао масла дещо специфічні.
Чим корисне масло какао
1. У косметології.
Застосування масла какао в косметології дозволяє добитися підвищення еластичності, м'якості шкіри, знімає запальні реакції і сприяє швидкому загоєнню ран і подряпин.
2. У медицині.
Масло какао складу якого настільки помічне, широко використовують при лікуванні простудних захворювань, алергій та опіків. Не дивно, що його корисні властивості використовується для приготування косметичних і лікувальних мазей чи не у великих обсягах, ніж у харчовій промисловості.
3. В кулінарії.
Тим не менш, саме харчове масло какао придбав найбільшу популярність і застосування в усьому світі. Завдяки тому, що його склад виходить з плодів, а не з насіння, як більшість інших масел, воно має дуже приємний запах і смак, схожі на такі у самих плодів какао. Для приготування жирних десертів він — практично ідеальний варіант. Однак, як і з іншими продуктами, сьогодні вибрати натуральне масло какао виявляється дуже складно.
Як вибрати справжнє масло какао?
В першу чергу слід пам'ятати, що в цілях кращого збереження натуральне свіже масло какао в більшості випадків додатково обробляють, отримуючи дезодорированный продукт. Його склад хоч і містить всі вихідні жирні кислоти, але виявляється позбавленим чудового аромату какао. По суті, це просто рослинний жир. Таке дезодорована олія какао найчастіше використовується для приготування білого шоколаду.
Однак ще частіше натуральне нерафінована какао масло замінюють банальним маргарином — штучно загущеною сумішшю соєвої, пальмової або ріпакової олії в різних консистенциях. На вигляд і смак споживач може і не розпізнати фальшивку, але тих же шкідливих трансжирів у «замінники» виявляється досить багато.
Тому якщо ви не знаєте, як вибрати натуральне масло какао, скористайтеся наступними порадами:
1. Не економте.
Натуральне недезодорованим масло какао навряд чи обійдеться вам дешевше, ніж дві такі ж порції маргарину.
2. Перевірте колір.
Хороше масло какао повинно бути жовтуватим, інколи — навіть кремовим і світло-коричневим. Білим ж буває або згіркле, або все той же замінник.
3. Натуральний продукт не вимагає зберігання в холодильнику.
При кімнатній температурі воно залишається твердим, що нагадує білий шоколад. І якщо при стандартних 20 градусах воно м'яке, наче вершкове — утримайтеся від покупки.
4. Якщо масло не пахне какао, воно або оброблено, або підроблено.
Понюхайте, ви повинні відчути запах напою. І пам'ятайте — його роблять не з бобів, але з плодів. І якщо вам пропонують масло з «бобів ексклюзивного сорту», є сенс задуматися про чесність продавця.
До речі, іноді є сенс перевіряти подібним чином і білий шоколад. Якщо на упаковці плитки разом з маслом какао вказані будь-які інші — пальмова, стеаринова, соєва — швидше за все, «білий шоколад» зроблений саме з них. А натуральне харчове масло какао якщо і присутня в малюсіньких кількостях.
Так що будьте уважні і ласуйте тільки справжнім делікатесом з користю!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Нідерланди |
Вага | 500 г |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Дой-пак |
Виробник | Gerkens Cacao |
Тип | Какао масло |
Жирність | 99.9 |
- Ціна: 210 ₴