Какао масло натуральне (Нідерланди) ТМ Gerkens Cacao вага:150 грам.

70 грн
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- На складі
- Код: 529202522
- +380 (73) 158-80-77Менеджер
- +380 (99) 158-80-77Менеджер
Какао масло натуральне ТМ "Gercens Cacao".
Виробник: Нідерланди. Країна походження: Кот-Д'івуар.
Енергетична цінність: 899 ккал. 3775 кДж.
Харчова цінність: Білки-0г. Жири-99.9 р. Вуглеводи-0г.
Зберігати в сухому прохолодному місці, при температурі 18-22 °С і відносній вологості не більше 50%
Масло какао — продукт, який широко використовується в харчовій і медичній промисловості. У чистому вигляді натуральне масло какао являє собою жир, одержуваний при віджиманні плодів дерева какао. Боби какао, з яких роблять шоколад і однойменний напій, до маслу ніякого відношення не мають — після збору плодів м'якоть і зерна відділяються і йдуть на різні виробництва.
Калорійність масла какао така ж, як і інших рослинних олій — 899 ккал на 100 грамів масла. А ось зміст різних компонентів і, відповідно, корисні властивості какао масла дещо специфічні.
Що входить до складу масло какао
1. Вітаміни.
В першу чергу впадає в очі низький вміст вітамінів. Вітаміни в маслі какао практично відсутні: у слідових кількостях зустрічаються звичайні для рослинних олій вітаміни D, Е і А. Зрозуміло, особливого корисного впливу на організм в таких малих кількостях вони не надають. Зовсім відсутні у складі шкідливі трансжири. Цим рослинне масло какао вигідно відрізняється від більшості інших.
2. Жирні кислоти.
Основу складають жирні кислоти — олеїнова, стеаринова, пальмітинова і лінолева. З них перша міститься в найбільших кількостях (майже половина всієї маси масла) і корисна тим, що здатна успішно знижувати рівень холестерину в крові. Стеаринова кислота — близько 30% містяться кислот — ніяк не впливає на вміст холестерину в крові.
Вже тільки ці властивості дозволяють вважати масло какао одним з корисних рослинних продуктів — при заміні їм хоча б частини інших рослинних жирів у раціоні ризик заробити атеросклероз або інсульт помітно зменшується.
3. Таніни, ксантин і кофеїн.
Але крім жирних кислот у склад входить велика кількість танінів, ксантину і кофеїну. Ці корисні речовини в какао маслі дуже сприятливо позначаються на стані шкіри при використанні його в косметології для обличчя, тіла і волосся.
Чим корисне масло какао
1. У косметології.
Застосування масла какао в косметології дозволяє добитися підвищення еластичності, м'якості шкіри, знімає запальні реакції і сприяє швидкому загоєнню ран і подряпин.
2. У медицині.
Масло какао складу якого настільки помічне, широко використовують при лікуванні простудних захворювань, алергій та опіків. Не дивно, що його корисні властивості використовується для приготування косметичних і лікувальних мазей чи не у великих обсягах, ніж у харчовій промисловості.
3. В кулінарії.
Тим не менш, саме харчове масло какао придбав найбільшу популярність і застосування в усьому світі. Завдяки тому, що його склад виходить з плодів, а не з насіння, як більшість інших масел, воно має дуже приємний запах і смак, схожі на такі у самих плодів какао. Для приготування жирних десертів він — практично ідеальний варіант. Однак, як і з іншими продуктами, сьогодні вибрати натуральне масло какао виявляється дуже складно.
Як вибрати справжнє масло какао?
В першу чергу слід пам'ятати, що в цілях кращого збереження натуральне свіже масло какао в більшості випадків додатково обробляють, отримуючи дезодорированный продукт. Його склад хоч і містить всі вихідні жирні кислоти, але виявляється позбавленим чудового аромату какао. По суті, це просто рослинний жир. Таке дезодорована олія какао найчастіше використовується для приготування білого шоколаду.
Однак ще частіше натуральне нерафінована какао масло замінюють банальним маргарином — штучно загущеною сумішшю соєвої, пальмової або ріпакової олії в різних консистенциях. На вигляд і смак споживач може і не розпізнати фальшивку, але тих же шкідливих трансжирів у «замінники» виявляється досить багато.
Тому якщо ви не знаєте, як вибрати натуральне масло какао, скористайтеся наступними порадами:
1. Не економте.
Натуральне недезодорованим масло какао навряд чи обійдеться вам дешевше, ніж дві такі ж порції маргарину.
2. Перевірте колір.
Хороше масло какао повинно бути жовтуватим, інколи — навіть кремовим і світло-коричневим. Білим ж буває або згіркле, або все той же замінник.
3. Натуральний продукт не вимагає зберігання в холодильнику.
При кімнатній температурі воно залишається твердим, що нагадує білий шоколад. І якщо при стандартних 20 градусах воно м'яке, наче вершкове — утримайтеся від покупки.
4. Якщо масло не пахне какао, воно або оброблено, або підроблено.
Понюхайте, вы должны ощутить запах напитка. И помните — его делают не из бобов, но из плодов. И если вам предлагают масло из «бобов эксклюзивного сорта», есть смысл задуматься о честности продавца.
Кстати, иногда есть смысл проверять подобным образом и белый шоколад. Если на упаковке плитки вместе с маслом какао указаны любые другие — пальмовое, стеариновое, соевое — скорее всего, «белый шоколад» сделан именно из них. А натуральное пищевое масло какао если и присутствует — то в крошечных количествах.
Так что будьте внимательны и лакомьтесь только настоящим деликатесом с пользой!
Основні | |
---|---|
Вага | 150 г |
Країна виробник | Нідерланди |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Дой-пак |
Виробник | Gerkens Cacao |
Тип | Какао масло |
Жирність | 99.9 |
- Ціна: 70 грн
- Спосіб упаковки: Оригінальна упаковка 25кг. Фасовка 0.25 0.5 кг. кг. 1кг.