Сироп топінамбура. (З бульб топінамбура).Вага: 100 грамів
Топінамбур — абсолютно унікальний і цінний за своїм складом овоч, який був бездоганно забутий у разі появи картоплі.
Топінамбур багатий на клітковину та набір мінеральних елементів — залізо, марганець, кальцій, магній, калій, натрій. За вмістом заліза, кремнію та цинку топінамбур перевершує картоплю, моркву та буряк. До складу бульб топінамбура входять вітаміни В1, В2, В3, В5, В6, В7, С, білки, пектин, органічні та жирні кислоти й 16 амінокислот, зокрема 8 незамінних, які синтезуються тільки рослинами: аргінін, валін, гістидин, ізолейцин, лейцин, лізин, метіонін, триптофан і фенілаланін.
Головною перевагою топінамбура заведено вважати вміст у ньому інуліну — речовини, з якої утворюється нешкідливий для діабетиків цукор — фруктоза. Фруктоза за своїми властивостями не поступається сахарозі та глюкозі, а за солодкістю та фізіологічною дією перевершує їх. Інулін позитивно впливає на організм людини — виводить з організму важкі метали, радіонукліди, кристали холестерину, різні токсичні хімічні сполуки, що потрапили в організм із їжею або утворилися в процесі життєдіяльності хвороботворних мікробів, стимулює скоротливу здатність кишківника, чим прискорює очищення організму від шлаків, має антитоксичний ефект завдяки дії клітковини. Інулін є гарним засобом у разі дисбактеріозів кишківника різного походження, оскільки сприяє розмноженню в травному тракті «дружніх» мікроорганізмів — біфідо- та лактобактерій.
Сироп топінамбура вживають:
- для поліпшення обміну речовин,
- для виведення токсинів з організму.
Сироп із топінамбура використовують у разі:
- Виготовлення кондитерських виробів, додаючи його у випічку, десерти, під час виробництва шоколаду, морозива, топінгів.
- Додають у різні напої.
- Додають у сухі сніданки, фруктові салати, молочні вироби та інші вироби замість цукру
- Можна застосовувати під час приготування будь-яких страв
- На відміну від меду сироп топінамбура, можна додавати в гарячий чай або каву._
- Ціна: 90 ₴