Кориця цейлонська (Шрі-Ланка) Вага: 250 грам

750 грн
- На складі
- Код: 0025250
- +380 (73) 158-80-77Менеджер
- +380 (99) 158-80-77Менеджер
Кориця цейлонська (Cinnamomum zeylancium перекладається як "кориця благородна" або "кориця справжня") вирощується та культивується на острові Шрі-Ланка. Це найдорожчий та якісний вид кориці. Через здатність цейлонської кориці позитивно впливати на людське здоров'я і завдяки своєму чудовому аромату і смаку вона стає все більш популярною.
Процес виробництва цейлонської кориці досить трудомісткий. Цейлонську корицю вирощують протягом 2-х років, після чого підрізають під корінь для отримання нових пагонів – саме вони й застосовують як сировину. З однорічних-трирічних пагонів двічі на рік збирають кору, причому використовують тільки її тонкий внутрішній шар. Потім метрові смужки кори цейлонської кориці товщиною до 1 мм і шириною 1-2 см укладають по кілька штук одну на іншу і надають їм таку форму, щоб, висихаючи, вони згорнулися в багатошарову трубочку і просушують. Потім на продаж ці довгі трубочки розрізають на шматочки довжиною 5-10 див.
Дуже м'який, тонкий, вишуканий пряний аромат цейлонської кориці надає стравам чарівної екзотичної нотки. Трохи солодкий смак кориці – додаткова перевага цієї прянощі в очах людей, які намагаються відмовитись від цукру. Цейлонську корицю легко подрібнювати у ступці або кавомолці, оскільки вона виготовлена з найтоншої очищеної кори коричного дерева.
Лікувальні властивості цейлонської кориці
Цейлонська кориця має безліч лікувальних властивостей:
зниження рівня цукру крові у діабетиків;
зниження рівня "поганого" холестерину;
регуляція обміну речовин, що сприяє зниженню ваги;
зниження інтенсивності болю при артриті;
антибактеріальний та протигрибковий ефект;
цейлонська кориця – один із найпотужніших антиоксидантів у світі;
запобігання серцево-судинним захворюванням (інсультів, інфарктів та ін. порушень кровообігу);
допомогу при синдромі подразненого кишечника та здуття живота, спазмах та розладах шлунка;
профілактика карієсу та захворювань ясен, а також свіжість дихання завдяки природним антибактеріальним та дезінфікуючим властивостям цейлонської кориці;
профілактика онкологічних захворювань (острів Шрі-Ланка, де вирощується цейлонська кориця, має один із найнижчих показників захворюваності на рак у світі).
Застосування цейлонської кориці у кулінарії
Кориця цейлонська використовується у всіх кухнях світу. У європейській кулінарії особливо часто корицею приправляють кондитерські вироби – солодкі страви, випічку, десерти, шоколад. В азіатській кухні часто корицю використовують при приготуванні м'ясних страв, страв з дичини і птиці. Пряністю приправляють холодні та гарячі страви.
Добре використовувати цю пряність для надання смаку сирним виробам, мусам, варенню, компотам, киселям. Кориця добре поєднується у солодких стравах із фруктами – вишнею, черешнею, грушами, яблуками.
Рецепт чаю з цейлонською корицею
Щоб приготувати чай з цейлонською корицею на 2-х осіб, покладіть дві чайні ложки звичайного чорного чаю в чайник для заварювання і розкришіть руками в тріски 1/2 палички кориці. Заварюйте протягом 3-4 хвилин, двічі-тричі перемішавши цей час. Спробуйте: аромат та смак чудові! Замість чорного чаю можна використовувати будь-який трав'яний.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Шрі-Ланка |
Тип спецій | Кориця |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 250 г |
- Ціна: 750 грн