Кориця цейлонська(Шрі-Ланка) Вага:50 грам

200 грн
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- На складі
- Код: 002550
- +380 (73) 158-80-77Менеджер
- +380 (99) 158-80-77Менеджер
Кориця цейлонська (Cinnamomum zeylancium перекладається як "кориця благородна" або "кориця справжня") вирощується і культивується на острові Шрі-Ланка. Це найдорожчий і якісний вид кориці. Із-за здатності цейлонської кориці надавати позитивний вплив на людське здоров'я і завдяки своєму чудовому аромату і смаку вона стає все більш популярною.
Процес виробництва цейлонської кориці досить трудомісткий. Цейлонскую корицю вирощують протягом 2-х років, після чого підрізають під корінь для отримання нових пагонів – саме вони і застосовуються в якості сировини. З однорічних-трирічних пагонів два рази в рік збирають кору, при цьому використовують тільки її тонкий внутрішній шар. Потім метрові смужки кори цейлонської кориці товщиною до 1 мм і шириною 1-2 см укладають по кілька штук одну на іншу і надають їм таку форму, щоб, висихаючи, вони згорнулися в багатошарову трубочку, і просушують. Потім для продажу ці довгі трубочки розрізають на шматочки довжиною 5-10 див.
Дуже м'який, тонкий, вишуканий пряний аромат цейлонської кориці надає стравам чарівну екзотичну нотку. Трохи солодкий смак кориці – додаткова перевага цієї прянощі в очах людей, які прагнуть відмовитися від цукру. Цейлонскую корицю легко подрібнити в ступці або кавомолці, оскільки вона виготовлена з найтоншої очищеної кори коричного дерева.
Лікувальні властивості цейлонської кориці
Цейлонська кориця має безліч лікувальних властивостей:
- зниження рівня цукру в крові у діабетиків;
- зниження рівня «поганого» холестерину;
- регуляція обміну речовин, сприяє зниженню ваги;
- зниження інтенсивності болю при артриті;
- антибактеріальний і протигрибковий ефект;
- цейлонська кориця – один з найбільш потужних антиоксидантів у світі;
- запобігання серцево-судинних захворювань (інсультів, інфарктів та ін. порушень кровообігу);
- допомога при синдромі роздратованого кишечника і здуття живота, спазмах і розладах шлунка;
- профілактика карієсу і захворювань ясен, а також свіжість дихання завдяки природним антибактеріальним і дезинфікуючим властивостям цейлонської кориці;
- профілактика онкологічних захворювань (острів Шрі-Ланка, де вирощується цейлонська кориця, має один з найнижчих показників захворюваності на рак у світі).
Застосування цейлонської кориці в кулінарії
Кориця цейлонська використовується у всіх кухнях світу. У європейської кулінарії особливо часто корицею приправляють кондитерські вироби - солодкі страви, випічку, десерти, шоколад. В азіатській кухні дуже часто корицю використовують при приготуванні м'ясних страв, страв з дичини та птиці. Пряністю приправляють холодні і гарячі страви.
Добре використовувати цю пряність для додання смаку сирних виробів, мусів, варення, компотів, киселів. Кориця добре поєднується у солодких стравах з фруктами - вишнею, черешнею, грушами, яблуками.
Рецепт чаю з цейлонської корицею
Щоб приготувати чай з цейлонської корицею на 2-х осіб, покладіть дві чайних ложки звичайного чорного чаю в заварювальний чайник і розкришите руками в друзки 1/2 палички кориці. Заварюйте протягом 3-4 хвилин, двічі-тричі перемішавши за цей час. Спробуйте: аромат і смак чудові! Замість чорного чаю можна використовувати будь-трав'яний.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Шрі-Ланка |
Тип спецій | Кориця |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 50 г |
- Ціна: 200 грн