Продавець Продукти здорового харчування від компанії "Pischevik". розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
4137 відгуків
promo_banner

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (97) 358-80-77
+380 (73) 158-80-77
+380 (99) 158-80-77
Продукти здорового харчування від компанії "Харчовик"

Тростинний цукор (пісок). Індонезія. Вага: 1 кг

Тростинний цукор (пісок). Індонезія. Вага: 1 кг
  • Тростинний цукор (пісок). Індонезія. Вага: 1 кг, фото 2

170 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн

  • Готово до відправки
  • Код: 002702
+380 (97) 358-80-77
Менеджер
  • +380 (73) 158-80-77
    Менеджер
  • +380 (99) 158-80-77
    Менеджер
Тростинний цукор (пісок). Індонезія. Вага: 1 кг
Тростинний цукор (пісок). Індонезія. Вага: 1 кг
170 ₴
Готово до відправки
+380 (97) 358-80-77
Менеджер
  • +380 (73) 158-80-77
    Менеджер
  • +380 (99) 158-80-77
    Менеджер
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Тростинний цукор. Що це?

Тростинний цукор — це солодкі кристали, вироблені з соку очерету. Назва походить від слова «саркура» (санскрит) — «медоносний». Виготовлення продукту набагато старше від бурякового. 5 тисяч років тому цукор із тростини почали виробляти в Індії. Пізніше естафету прийняли на Сицилії, в Іспанії, Південній Америці. У дикій формі тростинна трапляється в Африці, Китаї, Малайзії, Новій Глозі. Тривалий час він продавався в аптеках як ліки.

Основна сировина для виробництва солодкого продукту — буряка та тростинна (цукрові). Світове виробництво цукру: тростинний — 60%, буряковий — 40%.

Є два типи тростинного цукру:

  1. Білий рафінований. Під час виробництва здійснюється кілька етапів рафінації. Сировина фільтрується, випаровується й висушується.
  2. Коричневий очеретяний нерафінований. Проходить дбайливе очищення, має різну насиченість бурого відтінку. Фахівці назвали продукт найпопулярнішим і корисним видом тростинного цукру.

А також дві форми випуску продукту:

  1. Кусковий
  2. Цукор розсипчастий (пісок)

З чого роблять коричневий цукор?

Щоб отримати справжній тростинний цукор, виробники виконують низку дій. Для виготовлення використовують внутрішню частину стебла для витягання соку.

  1. Щоб отримати цукор, запалюють поле. Контрольований підпал опалить листя, залишивши тільки стебла, повні соку.
  2. Зібрані стебла рослини везуть на млин.
  3. Сировина надходить на конвеєр. Його миє, перетворюють на порошок, видаляють бруд і органічні домішки.
  4. З порошку випаровують сік і перетворюють на сироп.
  5. Гарячий розчин заливають у вакуумну камеру. Коли викачують повітря, подається тиск, що викликає хімічну реакцію. Унаслідок цього утворюються дві речовини: меласу та кристалічний цукор. Меласа обволікає оболонкою кожен кристал і надає йому коричневий колір. Характерний смак меласи відчувається в готовому коричневому цукрі, схожому на імбирні пряники.
  6. Під тиском у спеціальних паках упродовж 10 годин із молекул сахарози ростуть кристали.
  7. Наступний етап — відділення мелоди від сахарози. Кристали з чистотою 90% називають нерафінованим коричневим цукром.

Користь тростинного цукру

Калорійність тростинного цукру: 1 чайна ложка (4-5 грамів цукру) — 16 ккал

  • Вітаміни групи в складі тростинного цукру підтримують нервову систему, калій — бере участь у регулюванні водного обміну, цинк — основний елемент для активності сперматозоїдів у чоловіків.
  • Містить у складі 170 разів більше калію, ніж рафінований білий цукор, а кальцію — у 85 разів.
  • Допомагає в лікуванні печінки та селезінки.
  • Не викликає ожиріння й атеросклерозу.
  • Покращує кровообіг і імунітет.
  • Знімає біль у горлі та кашель.

Застосування коричневого тростинного цукру

  • Підсолоджувач кави, чаю. Смак напою зберігається, утворюється тонкий аромат.
  • Використовують для приготування маринадів до риби та для запікання м'яса.
  • Застосовується в приготуванні солодкої випічки, каш, молочних супів
  • Присипка для пирогів, тістечок, фруктів
  • Використовується як ласощі замість цукерок
  • Є замінник будь-якого підсолоджувача
  • Великі кристали коричневого продукту застосовуються в рецептах, що вимагають нагрівання великої кількості рідини (варення, соуси, напої)

Цукор будь-якого типу потрібно їсти в міру. Допустима норма на добу — 5 чайних ложок. У показник входить не тільки чай, але тістечка, цукерки, печиво, фрукти. Наприклад, два яблука містять одну чайну ложку цукру.

Цікаві факти:

  • Рафінад у формі кубиків винайшов власник цукрового заводу в Чехії (1843 рік). На місці підприємства встановлений пам'ятник у формі білого куба.
  • Музей цукру створений у Німеччині (Берлін). Постійні експозиції знайомлять з історією тростини, виробництвом коричневого продукту. Окремий зал розміщує малюнки однієї тематики — «Що буде зі світом без цукру».

Основні
Країна виробникІндонезія
Тип цукруТростинний коричневий
Вага1000 г
Ціна за 1 кг125
Користувальницькі характеристики
УпаковкаДой-пак
  • Ціна: 170 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner